Utcai ruhás edzést tartottunk

Az év utolsó hivatalos edzését december 21-én, csütörtökön tartottuk a Szív utcai dojonkban. Amellett, hogy 2017-ben utoljára edzettünk közösen, azért is volt különleges az alkalom, mert utcai ruhában érkeztek a tanítványok és mesterünk a gyakorlásra.

Az edzés témája az volt, hogy utcaihoz hasonló helyzeteket és megoldásokat gyakoroljunk, hétköznapi ruházatban, ezzel még inkább valósághű körülményeket teremtve. Megtapasztalhattunk, hogy mennyire más farmerben és pólóban ju jitsuzni, és milyen így fogást találni az ellenfélen.

Az edzés során gyakoroltuk a gyors, meglepetésszerű megelőző támadásokat, melyeket nem statikus küzdőállásból, hanem egy szóváltásnak megfelelő helyzetben indítottunk, egy és két ellenféllel szemben. Gyakorolhattuk, hogyan helyezkedjünk két támadóval szemben, hogy mindig lépéselőnyben és lehetőleg biztonságban lehessünk.

Mesterünk szót ejtett a támadható felületekről, melyekkel eredményt érhetünk el, és azokról, amelyek az egekbe szökött adrenalin szint mellett hatástalanok a támadóval szemben.

Nagyon tanulságos és elgondolkodtató edzésen vehettünk részt, olyan új tapasztalatokkal gazdagodhattunk, melyet mindenki kamatoztathat további fejlődése során.