Beszámoló a 2018-as Nyári Edzőtáborról

A Magyar Ju Jitsu Szövetség 2018-as nyári nemzetközi táborára július 23-28 között, Gárdony tóparti sportszállodájában került sor. Az idei tábort ismét bátran nevezhetjük nemzetközinek, hiszen Izraelből, Finnországból és Németországból is szép számmal érkeztek résztvevők a Velencei-tó partjára. A tábor hétfői napon kezdődött, amikor is 5 danvizsgát láthattunk délelőtti és délutáni bontásban. Ketten Shodan, ketten Nidan fokozatra vizsgáztak le.

Keddtől péntekig rend szerint délelőtt 3x1 órában tanulhattunk ju jitsu-t külföldi és hazai oktatóktól, délutánonként pedig küzdéstechnikánkat fejlesztettük 2 órában. Alapító mesterünk, soke Kelemen István mellett a táborban oktatott minket Ronen Eliyahu Izraelből és Kari Lehtonen Finnországból. Résztvevőként érkezett Kai Eckert, Kasapoglu Kriszina és Leonard Németországból. Az idei tábor egyik leglátványosabb tréningje a szerda délutáni szabadtéri hanbo edzés volt, ahol alap és haladó botforgatásokat tanultunk shihan Kovács Attilától.

Pénteken különleges programban volt részünk, ugyanis egy órás sárkányhajózással zártuk a hetet és adtunk még egy kis plusz edzést izmainknak.. 🙂  A programon  egy vadregényes túrából és az utolsó szakaszon egy versenyből állt, amin 80 fő vett reszt, 4x20 fős hajókban. Minden övfokozat képviseltette magát a 6. kyutól a 10. danig, a verseny végeredményében azonban nem a fokozat döntött. 🙂

A pénteki záró bankettet karaoke-verseny színesítette, amit kellő hangulattal alapozta meg az este további részét. Hat csapat nevezett, Központi dojo, Sityu-team, Szui Ryú, Szentendre, Hetény és Monorierdő. A szakmai zsűri 4 főből állt, Karacs Attila, kick boksz bajnok és Majoros Ármin Mózes, válogatott nehézsúlyú birkózó másodmagukkal értékelték a látottakat. A fergeteges hangulatnak köszönhetően ők és a közönség is becsatlakoztak egy-egy zeneszám előadásába.  

A jó időre való tekintettel minden nap élvezhettük a szállás elhelyezkedésével járó előnyöket, strandolással pihenhettük ki a napi fáradalmakat. Esténként új barátságokat építhettünk, és ápoltuk régi kapcsolatainkat.

Újra együtt töltött egy hetet a Kelemen Ryu Ju Jitsu 120 jitsukája, demonstrálva iskolánk egységét, sokszínűségét és összetartozását.

A Szui Ryú Dojo-ból 15-en voltunk jelen, tudással és élményekkel gazdagodva tértünk haza szombaton.

Találkozunk jövőre is!
Osu

Az alábbiakban soke Kelemen István beszámolóját olvashatjátok:
Nyári Ju Jitsu Edzőtábor beszámoló - 2018 Gárdony