20 éves lett a Szui Ryú Dojo!

Idén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szui Ryú Dojo, ami azt is jelenti, hogy mesterünk, shihan Seres Károly idén 20 éve nyitott dojo-t és kezdett önállóan oktatni.

Ezalatt az idő alatt több száz tanítvány fordult meg az edzésein, ki több, ki kevesebb időre, egy viszont biztos, aki néhány hónapot vagy évet itt töltött, mindig összetartó közösségben találta magát, nem utolsó sorban pedig mindig kemény edzésekre számíthatott. A 20 év eredménye megannyi kyu vizsga mellett hét fekete öves tanítvány, de ami még fontosabb, számos barátság alakult ki, nem szólva azokról a példákról, amikor ebből a közösségből családok is születtek.

A 20 éves évforduló alkalmából 2018.12.08-án jubileumi edzést szerveztünk, melyre minden valaha volt tanítványt szeretettel vártunk. Nem hiába, nagy örömünkre jöttek is szép számmal, a 32 fős edzés létszámának majdnem egy harmadát a "régiek" 🙂 adták.

Az edzés egy rövid megnyitó után körülbelül másfél óráig tartott. Mesterünk az edzés során érzékeltette, hogyan változott és fejlődött (és fejlődik a mai napig) a Kelemen Ryu iskolája az elmúlt húsz évben, merre tartunk most. Elmondta és megmutatta, mik azok a jellemzők, amik elkoptak és mik erősödtek, hogy harcművészetünk még hatékonyabb és működőbb legyen, mint 20 éve volt, majd ezt minden résztvevő maga is megtapasztalhatta.

Az edzés végén egy fából faragott sárkány-dísz és a dojo logóját viselő torta került átadásra, ezenfelül dojo-nk kérésére soke Kelemen István, iskolánk alapító mestere által személyesen, kézzel írott levelével is megleptük mesterünket e nemes évforduló alkalmából.

A találkozó további része beszélgetéssel, energiakészletek újratöltésével telt, volt mit bepótolni, hiszen akadtak olyan volt tanítványok, akik 5-10 év után vettek fel újra gi-t ezen a napon.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött az eseményre, igazán felemelő érzés volt együtt látni mindazokat, akik egykoron és most ehhez a dojo-hoz tartoztak és tartoznak, örömteli volt együtt tölteni ezt a három órát a rég nem látott barátokkal, társakkal.

Találkozunk legkésőbb 5 év múlva, a 25 éves évfordulón! 😉

OSU

Az eseményről további képek találhatóak ezen a linken.