Réka 2. danos vizsgát tett a 2019-es Nyári Edzőtáborban

Idei nyári nemzetközi edzőtáborunk 2019. július 21-27. között került megrendezésre a Velencei-tó partján, második alkalommal a gárdonyi VVSI Sport Hotelben.

A tábor programja nagyon változatos és gyakorlatilag minden területet érintő volt. Aki szeretett volna, összesen 25 edzésen vehetett részt az 5 nap alatt. Volt részünk hazai, finn és izraeli mesterek edzéseiben, syllabus edzésben, kick-boxban, földharcban, töréstechnikai oktatásban, kobudoban. Nagy szerencsénkre egész héten ragyogó idő volt, így a helyszín tóparti adottságait is kiválóan ki tudtuk használni. Csütörtök délután sárkányhajóztunk, péntek délután SUP-oztunk, aminek keretein belül nagyon sokat nevettünk, játékos, szórakoztató egyéni és csapatversenyeken vettünk részt – ki a vízen, ki a partról nézve szurkolóként.

A Szui Ryú Dojo-ból 9 fő vett részt a táborban, ennél azonban jóval többen, összesen 18-an jöttek el az első napra, a danvizsgák megtekintésére.

Dojo-nkból Kisistók Réka nidan fokozatú vizsgát tett a tábor első napján, 2019. július 21-én.

Július 22-én mesterünket, shihan Seres Károlyt soke Kelemen István a Szövetségben végzett munkájáért 6. dan fokozatra léptette elő.Az alábbiakban shihan Seres Károly gondolatait olvashatjátok Réka 2. danos vizsgájáról.

Dojonk kis közössége ismét büszkeséggel szívében nézhette és élvezhette végig Kisistók Réka 2. danos vizsgáját.
Réka a Tőle már megszokott kitartó, komoly hozzáállással végezte a gyakorlási és felkészülési időszakot, melynek eredményeként sikerült a vizsgát maximálisan abszolválnia, a Kelemen Ryu Ju Jitsu nagyon komoly szakmai elvárásainak megfelelő szinten.


Réka 2005 óta gyakorolja a ju jitsu-t és 2010-ben csatlakozott a Szui Ryú Dojo-hoz. Az első dan fokozatát 3 éve szerezte meg. Réka vizsgáját látva elmondható, hogy az elmúlt 9 év nagyon kemény munkája a 2. danos vizsgán kiteljesedett, és meghozta a várt eredményt. Alázattal és rengeteg akarattal végzi rendszeresen az edzéseket, aminek köszönhetően folyamatos a fejlődése úgy a fizika erőnlétben, mint a technikai repertoárban, és ezek ötvözeteként a technikák végrehajtása életszerű, működőképes.

Réka a dojoban végzett edzéseken túl közösségünk egyik összetartó, közösségkovácsoló személye is, aminek köszönhetően a klubunk tagjai nemcsak edzőtársakként, hanem barátként is tekinthetnek egymásra.


A vizsga után a dojoban Mesterünk egy meglepetés edzést szervezett, amiről Réka előzetesen nem tudott. Az edzés különlegességet az adta, hogy az összes fekete öves és magas övfokozatú tanítvány eljött az eseményre, sokan közülük egy ideje inaktív jitsukák, az edzést pedig Réka tartotta. A nem mindennapi edzés után még egy meglepetéssel készült a dojo, egy japán katanát adott át Rékának, ami a felé irányuló tisztelet mellett a harcos útját is szimbolizálja. Réka a második tanítvány a dojoban, aki megszerezte a 2. dan fokozatot. Bátran kijelenthetjük, hogy vizsgája sokunkra ösztönzőleg hatott, így bízunk benne, hogy a dojoból további kyu- és danvizsgákat láthatunk a következő években is.