Jubileumi Edzőtábor és Gála 2020

A 2020-as edzőtábor a már jól bevált helyszínen, Gárdonyban a VVSI Sport Hotelben került megrendezésre július 20-25-ig. Dojonkból összesen 9-en vettünk részt a táborban, de a danvizsgákon, ill. a jubileumi záróbanketten ennél sokkal többen.

A tábor során a délelőtti ju jitsu edzéseken kívül délután kick-box ill. földharc edzéseken lehetett csiszolni tudásunkat, melyeken dojonk tagjai mindig szép számban jelentek meg.

A tábort mindig megfűszerezi az edzéseken túli társasági élet. Ilyenkor találkozhatunk kedves ismerősökkel más dojokból, ill. jobban megismerhetjük egymást saját dojon belül is. Így volt ez idén is, már csak azért is, mert ezúttal legfőképpen dojonk legújabb tagjai kóstoltak bele az országos jitsu életbe.

Dojon belül több közös eseményünk is volt: esti beszélgetések, csocsózás, ping-pongozás, a Neowise üstökös keresése az égen, és a jubileumi vacsora.

Idén ünnepelte a Kelemen Ryu fennállásának 40. évét. Ez alkalomból a tábor utolsó napján gálaműsor és gálavacsora várta a tábor résztvevőit.

Elsőként alapítómesterünk, Soke Kelemen István életéről néztünk meg egy kisfilmet A Sensei címmel. Ezután harcművészeti bemutatókat láthattunk, melyben dojonk vezetője, Shihan Seres Károly is részt vett, méltán képviselve a Kelemen Ryu szellemiségét és a technikák hatékonyságát. A bemutatók után Taiko dobosok járultak hozzá a magasztos hangulathoz, majd szövetségen belüli eslismerések következtek.

Ezek után pezsgő mellett mondott rövid beszédet Soke Kelemen István, mellyel egyben megnyitotta a gálavacsorát. A vacsorán Breitner Péter, dojonk tagja szolgáltatta az aláfestő zenét profi gitárjátékával. Rajta kívül még 14 tagunk vett részt a vacsorán, megünnepelve ezt a jeles alkalmat.

A vacsora végeztével még egy meglepetés várt ránk. Tűzzsonglőrök kápráztattak el minket az udvaron, ahol az előadás végén tűzbeborult “40 Kelemen Ryu” csodás végszava volt eme gálaestnek.
           

Ez a tábor is olyan volt, ahonnan csak eljönni volt nehéz. Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek!