Mi történt velünk 2019-ben?

2019 szokásunkhoz híven aktív év volt a Szui Ryú dojo életében. Lássuk, milyen dojon belüli és kívüli eseményeken vettünk részt közösen. 🙂 

2019. január 26-án részt vettünk a 4. alkalommal megrendezett Kelemen Ryu Szemináriumon soke Kelemen István 10. dan alapító mester vezetésével. A szemináriumon dojonk vezető instruktora, shihan Seres Károly (akkor még) 5. dan is oktatott.

Február 16-án dojo vizsgát tartottunk a Monorierdő Dojo-val összevonva, ahol dojonkból Breitner Péter 6. kyu és Tihanyi Balázs 5. kyu fokozatra tettek sikeres vizsgát. Szintén februárban Flugyik Zsolt a vizsgaanyag kiváló bemutatása után 4. kyu zöld övet szerzett.
         

Február 23-án a dojoból hatan instruktori edzőtáborban vettünk részt a Velencei-tó partján, ahol ismét mélyíthettük tudásunkat és új tapasztalatokra tehettünk szert.

Április 27-én a Magyar Ju Jitsu Szövetség tavaszi országos vizsgájára tőlünk is volt jelentkező, Gönczi Edit sikeresen teljesítette a követelményeket és 2. kyu fokozatot szerzett. Edit vizsgájáról külön cikkben is beszámoltunk.

2019. június 7-9. között 16 fő utazott ki FinnországbaHokutoryu edzőtáborba az EMMI-nek köszönhető pályázati forrás segítségével. Dojnkat 3 fő képviselte: Seres Károly, Kisistók Réka és Krumesz Emil. A táborról szóló beszámolót itt olvashatjátok.

Június végén edzőtársaink, Edit és Endre bográcsozást és egy kis kirándulást szerveztek Ürömön, így egy egész délutános program során lehetőségünk volt a dojo-n kívül is találkozni és építeni kis közösségünket. Élménybeszámoló erről a programról is készült. 🙂

Júliusban elérkezett a mindenki által egész évben várt nyári nemzetközi edzőtábor, mely ismét Gárdonyban került megrendezésre 2019.07.21-27. között. A táborban mesterünket, shihan Seres Károlyt 6. dan fokozatra léptette elő soke Kelemen István 10. dan, a Kelemen Ryu Ju Jitsu alapítója és Szövetségünk elnöke. A tábor első napján, a danvizsgák keretein belül sensei Kisistók Réka sikeres 2. danos vizsgát tett. A táborról és a vizsgáról külön cikkben beszámoltunk. Réka vizsgáját követően augusztus elején mesterünk meglepetés edzést szervezett, ahol dojonk összes mester fokozatú tanítványa jelen volt.
       

A nyári pihenés után új lendületet vett a csapat és október 22-én két ifjú harcos, Kiss Tamás és Tallér-Keresztessy Benjámin bő egy év kemény munka után dicséretes teljesítménnyel tették meg első vizsgájukat és megkapták első sárga csíkjukat övükre. A vizsgán Molnár Zoltán betegség miatt nem tudott részt venni, de ezt pár nappal később ő is pótolta és beállt az elszánt fiatalok sorába.
              

November 16-án került megrendezésre a TEK Küzdősport- ás Budo Gála, ahol ez alkalommal Szövetségünk két bemutatóval is szerepelt. A bemutató csapat felkészítő instruktora shihan Seres Károly volt, a dojoból rajta kívül még sensei Kisistók Réka és senpai Krumesz Emil vettek részt. Az eseményről beszámoló és videó is készült (www.jujitsu.hu).

December 19-én megtartottuk szokásos karácsonyi vacsoránkat, ahol újra találkozhattunk aktív tagok mellett olyanokkal is, akik különböző életesemények miatt sajnos ritkán jutnak le az edzésekre. Különleges érzés ilyen alkamakkor végigtekinteni a társaságon és megállapítani, hogy mindig megtaláljuk egymásban azokat az értékeket, ami miatt a dojon kívül is összetartó csapat vagyunk. A ju jitsu által életre szóló kapcsolatokat kapunk, amely talán nem csak dojonk, de Szövetségünk egyik különlegessége is. A vacsorán megköszöntük Karcsi és Réka mesterek egész éves munkáját egy-egy kis személyre szóló ajándékkal. 🙂
        

Végezetül, az év legutolsó napján gondoltuk, mozgunk még egy kicsit, egy délutáni 2 órás edzésen volt lehetősége részt venni annak, aki még Szilveszter napján is vágyott a ju jitsura és a dojo szagára. Nagyon élvezetes és persze izzasztó edzésen vettünk részt Réka sensei vezetésével, ahol a jitsu minden részelemét sorra vettük, mintegy év végi összefoglalásként.

Köszönjük Szövetségünknek a 2019-es szakmai programokat, köszönjük tagjainknak az aktív részvételt, gratulálunk a vizsgákhoz és az új övfokozatokhoz, kívánunk mindenkinek további sok erőt és új célokat a ju jitsu rögös útján 2020-ban is!